НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
ТРАНСИЛВАНИЯ – СТРАНАТА НА ПРИКАЗКИТЕ
Брашов, Сигишоара, Алба Юлия, Сибиу, замъка Корвин
16-18.10.2020

zovirax

zovirax

lincocin

lincocin recursosred.es

carbamazepin

carbamazepin bivirkninger kobcarbamazepi.website carbamazepin pris
Първи ден: Отпътуване от Велико Търново в 06:00 ч. към Брашов. Градът се намира в центъра на Трансилвания, заобиколен от Карпатите. Брашов е бил немска колония и това е повлияло на архитектурния му стил. И до днес е известен и с немското си име Кронщад. Пешеходна разходка на забележителностите – Централния площад, Черната църква, бастионите и крепостната стена на средновековния Кронщад. По желание разглеждане на Черната църква - най-голямата готическа църква между Виена и Истанбул. Името й идва след пожар през 1689г, когато покривът й е унищожен от пламъци и цялата й каменна част е почернена от сажди. Преминаване по най-малката уличка в Източна Европа. Свободно време в центъра на града. Вниманието на туристите привличат още 1000-метровия хълм Тъмпа, където се извисява огромен надпис с името на града в холивудски стил. 
Посещение на царквата в Прежмер. Укрепените църкви в Трансилвания са сред най-добре запазените в Европа укрепителни системи от средновековието. През XIII-XVI век са били изградени около 300 крепости-църкви, а седем са включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Една от тях е църквата в Прежмер - най-големият укрепен храм в Югоизточна Европа, построен от тевтонските рицари в началото на 13 век. Укреплението разполага с близо 300 помещения на четири етажа, където населението на селото се укрива в случай на опасност. Стените ѝ достигат до 12 метра височина, а дебелината им е 3-4 метра. Отпътуване за Сигишоара. Настаняване в хотел. Нощувка. 
Втори ден: Закуска. Разглеждане на Сигишоара. Историческият център на града със островърхите си кули, павирани улички и средновековни къщи е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка: Цитаделата, Часовниковата кула, родната къща на Влад Цепеш – Дракула, крепостните стени, църквата на Доминиканския манастир, покритото училищно стълбище. Възможност за посещение на Часовниковата кула (Исторически музей), известна със своя уникален часовников механизъм. От върха на кулата се разкрива красива панорама към града и околностите му.
  Пристигане в Алба Юлия, в чийто център се намира цитаделата с форма на звезда Алба Каролина, духовната столица на Трансилвания, построена през първата половина на XVIII век от австрийците. Със своите красиви шест порти, Цитаделата привлича туристи от всички краища на света, любопитни да разкрият нейните съкровища: музеи, паметници, католическата катедрала „Св.Михаил“, Националния музей на Обединението, където се подписва Трианонския договор за присъединяването на Трансилвания към Румъния; православната катедрала на коронясването на крал Фердинанд I и кралица Мария през 1922 г., княжеския дворец, университета „1 Декември 1918" и руини от римляните.
Отпътуване за замъка Корвин в Хунедоара. Замъкът Корвин е един от най-красивите паметници на готическата архитектура и е в списъка на „10-те приказни дестинации” в Европа. Според историците замъкът е най-добре запазения средновековен паметник в Югоизточна Европа, един истински кралски замък на унгарския крал Матиаш Корвин (1458 – 1490 г.). Изграден е главно в готически стил с елементи и на ренесансова архитектура. Има високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. За замъка се разпространяват и множество легенди, едно от които гласи, че Влад III (по-известен като Влад Дракула) е държан тук като затворник от унгарския крал 7 години, след като пада от власт през 1462 г. Заминаване за Сибиу, считан за най-красивия румънски град, чийто средновековен облик  в централните части на града е запазен и до днес. Настаняване в хотел. Нощувка.
Трети ден: Закуска. Пешеходна обиколка на историческия център на Сибиу, съхранил атмосферата на средновековието – крепостните стени и кули, Големия и Малкия площад с емблематичните сгради на тях – великолепни образци на архитектурата от барока и готиката -Католическата църква, дворецът Брукентал, Синята къща, Градската кула, мостът на лъжците и площад Хует с неговата Готическата катедрала, където през 12 век се поставя началото на града. Свободно време за разходка. Отпътуване за България. По пътя е възможна кратка спирка в Манастир Козия, който е основният манастирски комплекс в долината на р. Олт. Войводата Мирчо Стари, който е поръчал неговото построяване през 14 век е погребан там. Построен по протежение на река Олт, в красиво съчетание с пейзажа на долината и планините на Националния парк Козия.ЦЕНА: 225 лв.
Цена за тръгване от Габрово - 231 лв.
Цена за тръгване от Павликени - 229 лв.

Цената включва:

- транспорт
- екскурзоводско обслужване
- 2 нощувки със закуска 
- медицинска застраховка

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти:
- замъка Корвин - 30 леи за възрастни, 10 леи за пенсионери над 65г, 5 леи за ученици;
- Музей Астра - 17 леи възрастни, 10 леи за пенсионери;
- Укрепена църква в Прежмер- 12 леи за всички възрастови групи;
- Часовниковата кула в Сигишоара - 14 леи;
- Родната къща на Дракула в Сигишоара - 5 леи
- Доплащане за единична стая 12 евро на човек на ден


Брой преглеждания: 4074 Цена: 225 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Юли Август Септември Октомври
Ноември Декември Януари Февруари
Март Април Май Юни


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев