НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
ПРИРОДНИТЕ ФЕНОМЕНИ НА СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНСКИЯ ГРАД КРАЙОВА
Враца - Белоградчик - Крайова - Видин
04-06.09.2020
Първи ден: Отпътуване от Велико Търново сутринта в посока Враца. Посещение на Историческия музей, известен със експозиции на Рогозенското златно съкровище, находки от Магиланската могила и скелета на праисторическата Тодорка на възраст около 7800 години, плочката от село Градешница. Разходка из града, където могат да се видят Кулата на мешчиите – XVI в. и Куртпашовата кула - XVII в. Пристигане в град Белоградчик. Посещение на Белоградчишката крепост (една от най-запазените български крепости, обявена за паметник на културата от национално значение) и разглеждане на Белоградчишките скали (красиви скални фигури високи до 200м). Отпътуване за град Видин. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Втори ден: Закуска. Отпътуване за Крайова – най-големия град в област Олтения в Румъния. Пешеходна обиколка на града, по време на която се разглеждат красивият площад „Михай Витязул“ с пеещите фонтани, преминава се покрай катедралата „Свети Димитър“, кметството, Арт музея и музея на Олтения, съставен от три различни сгради, които представят природонаучни, археологически и етнографски експонати и други. Посещение на четвъртия по големина градски парк в Европа - Николае Романеску. Той се намира южно от центъра на града, а в средата му има голямо езеро, захранвано с канали, които минават през целия парк и над които са изградени приказни мостове. Свободно време за разходка. Отпътуване за Калафат. Връщане в хотела във Видин. Вечеря. Нощувка.
Трети ден: Закуска. Посещение на крепостта Баба Вида, която е изградена върху останки на античния град Бонония. Строежът на средновековния замък започва през Х век, но разцветът е по време на Второто българско царство. Последния български цар преди падането на България под османска власт Иван Срацимир (1324-1397 г.) е живял в крепостта. Крепостта "Бабини Видини кули“ е единственият изцяло запазен средновековен замък в България. Тя се извисява величествено на брега на р. Дунав. Уникалната ѝ архитектура е запечатана в лентите на над 50 български и чуждестранни филма – „Капитан Петко войвода“, „Боянският майстор“, „Сватбите на Йоан Асен“, „Мера според мера“ и т.н. Отпътуване за Велико Търново. 

Цената включва: 2 нощувки със закуски и вечери в района на Видин; транспорт, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка.
Цената НЕ включва входните такси на посещаваните обекти:
- Исторически музей Враца - 4лв/възрастен; 2лв-пенсионери; 1 лв-ученици; дете до 7г.  и инвалиди- безплатно.
- Белоградчишката крепост и Белоградчишки скали  - възрастни - 3лв; пенсионери и ученици - 1 лв;
-Баба Вида - 4 лв/възрастен, учащи и пенсионери- 2лв.
Брой преглеждания: 3749 Цена: 149 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Май Юни Юли Август
Септември Октомври Ноември Декември
Януари Февруари Март Април


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев