НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
МИСТИЧНИТЕ РОДОПИ
Бачковски манастир - Палеонтологичен музей - скално светилище "Белинташ" - църква "Св.Богородица Благовещение" (Рибната църква) - Асеновград
13-14.06.2020

Първи ден: Отпътуване за Бачковския манастир. Бачковският манастир е вторият по големина и значимост български манастир. Осъществявал е взаимодействието на три култури -византийска, старогрузинска и българска. Запазените в него уникални архитектурни и художествени паметници са ценни за цялата православна култура.Отпътуване за Асеновград. Посещение на Палеонтологичния музей, който е съставна част на Националния природонаучен музей към БАН. В основа за изграждането на музея, се превръща палеонтологичната сбирка,събирана и развивана в продължение на три десетилетия от дългогодишния асеновградски учител по биология  Димитър Kовачев, с незаменимата помощ на негови ученици.По своя обем това е най-голямата в България колекция от неогенски гръбначни животни. Тук е разположен най-атрактивният измежду всички експонати -почти 4,5-метровият скелет на древния динотериум, намерен край село Езерово.Динотериумът ( Deinotherium) е представител на едни от най-големите за всички времена сухоземни бозайници.Обитавал е района на Родопите преди повече от 6 милиона години. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

 

Втори ден: Закуска.Пешеходен преход до скалното светилище Белинташ на тракийското племе беси,посветено на бог Сабазий. Видими са следите от човешка намеса и според археолозите скалата е била основата на светилището, върху която са правени религиозните ритуали и жертвоприношения. Продължителността на прехода е час и половина в двете посоки.Посещение на храм „Св.Богородица - Благовещение”,известна още като Рибната църква в Асеновград. Забележителна е с чудотворната си икона и аязмото с бистра вода,в която плуват рибки. Интересен е фактът,че там през 1838г. Захари Зограф рисува първите си стенописи. Връщане във Велико Търново.


Цената включва: транспорт, нощувка със закуска и вечеря, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка.

Брой преглеждания: 4230 Цена: 103 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Юли Август Септември Октомври
Ноември Декември Януари Февруари
Март Април Май Юни


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев