НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
ВРЪХ БОГДАН
КОПРИВЩИЦА-ВРЪХ БОГДАН-ИСТОРИЧЕСКА МЕСТНОСТ ОБОРИЩЕ
28-30.06.2019
ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново в посока град Копривщица. Сгушена в прегръдките на Средна гора, заобиколена от вековни борове, нашарена от потоци и реки, скътала в пазвата си паметта на България. Из сокаците, по калдаръмените улички, между високите дувари ще ти се причуе чаткането на неподкованите въстанически коне, а в музеите ще научим много за миналото... Миналото на будителите и просветителите, на богатите дарители и родолюбивите чорбаджии, за историята на Априлското въстание... По желание посещение на къщи-музеи: Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков, Лютовата къща; Георги Бенковски с внушителния като размери и архитектура паметник на Апостола, разположен сред красива поляна и разкриващ панорамна гледка към Копривщица. Настаняване в хотел в Копривщица. Вечеря и нощувка.
ВТОРИ ДЕН: Закуска. Изкачване на средногорският първенец връх Богдан (1604м), от който водят началото си реките Пясъчник, Крива река и Луда Яна. Пешеходният преход започва по черен път, който плавно набира височина и след около два часа ще стигнем до хижа Богдан, която отдавна не работи. Следва почивка преди да направим финалното изкачване. Оттам пътеката навлиза във вековна букова гора, защитена от резерват "Богдан" и за около час ни отвежда до котата на върха. Главното старопланинско било се издига пред нас, докъдето ни стига погледът, а в далечината можем да различим средногорските върхове Кози грамади и Алексица. Общата продължителност на прехода е 6 часа, заедно с времето за почивка и снимки. Желателно е да си приготвите сух пакет за обяд по време на прехода. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за историческата местност Оборище сред гъсти дъбови гори в полите на Средна гора. От 14–ти до 16–ти април 1876 г. тук заседава Първото Българско Народно събрание, ръководено от Георги Бенковски. Асфалтирана пътека и няколко дървени моста водят към средногорския път – "чудно място", както го нарича Захари Стоянов. Продължителността на прехода до паметника е около 40 мин. в едната посока. Свободно време за обяд в град Панагюрище. Връщане във Велико Търново.
Забележка: Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление (сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип). Удобно е да носите раничка за пешеходния преход с дъждобран и по възможност щеки. Програмата е подходяща за хора в добра физическа форма и издръжливост.
Цена: 145лв
Цената включва:
-транспорт
-екскурзоводско обслужване
-две нощувки със закуски и вечери в хотел в района на Копривщица
-медицинска застраховка към ЗАД "АРМЕЕЦ"
-планинска застраховка
Брой преглеждания: 3062 Цена: 145 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Октомври Ноември Декември Януари
Февруари Март Април Май
Юни Юли Август Септември


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев