НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
СОЛНАТА МИНА В СЛЪНИК И ТЪРГОВИЩЕ - СРЕДНОВЕКОВНАТА СТОЛИЦА НА ВЛАШКОТО КНЯЖЕСТВО
17-18.04.2021 16-17.10.2021


Първи ден: Отпътуване от Велико Търново в 06:00 ч. в посока град Слъник - един от значимите балнео курорти в Румъния, а уникалните Солна планина, Старата солна мина "Униря", Пещерата на булката, Езерото на овчаря, Зеленото езеро и Червеното езеро са част от забележителностите на курорта. Посещение на солната мина "Униря" - един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. За да се влезе в мината е необходимо спускане на 210 м под земята посредством специализиран транспорт. Има 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянна температура на въздуха е 13 градуса. Старите галерии са своеобразни художествени галерии с най-причудливи форми. Мината функционира и като санаториум за лечението на белодробни заболявания. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет.
        Пристигане в град Плоещ, където по време на тържествена церемония на 18 май 1877г. на българското опълчение е връчено Самарското знаме. Посещение на паметника, построен в чест на загиналите в битка при Гривница, Плевенско румънски воини. Разходка в центъра на града: Дворецът на културата, музеят на часовниците, музеят на петрола, катедралата "Св. Йоан Кръстител", Статуята на свободата, сградата на централни хали и др. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден: Отпътуване в посока старата столица на Влашкото княжество - гр. Търговище. Разглеждане на един от най-старите манастири в Търговище - Манастира Деля, в чиято църква от XV век, се съхраняват част от останките на Михаил Храбри - първият обединител на румънските княжества. Посещение на Националният музей "Curtea Domnesca", където се намират останките от Княжеския дворец, който е бил дом на 33-ма владетели на влашкото княжество. Разглеждане на Кулата на Изгрева, от която се разкрива впечатляваща гледка към града и района около старата Влашка столица; най-старата църква в града, построена в началото на XIV век; както и църквата на двореца от XV век.
        Отпътуване към Потлог и разглеждане на един от дворците-крепости на влашкия княз Константин Бранковяну, където се е помещавала един от трите каси на Бранковяну, считан за най-богатия мъж в края на XVII век. Свободно време за разглеждане на крепостната стена, градините и музея на майсторите-файтонджии. Отпътуване за Велико Търново.

Цената включва: транспорт; 1 нощувка; 1 закуска; екскурзоводско обслужване; медицинска застраховка
Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти 
- Солна мина - възрастни 30леи/ пенсионери 22леи/ деца над 3г., ученици и студенти до 25г. - 20леи
- Националният музей "Curtea Domnesca" - възрастни - 12леи/ пенсионери 8леи/ деца 4леи
- Потлог - 10 леи
- Манастир Деля - 1 лея
Възможно е да има промени на входните такси!


Брой преглеждания: 4644 Цена: 139 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Февруари Март Април Май
Юни Юли Август Септември
Октомври Ноември Декември Януари


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев