НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
ВРАЦА - ЧЕРЕПИШКИ МАНАСТИР - РИТЛИТЕ
19-21.07.2019
ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от В.Търново за Враца. Посещение на митрополитския храм и участие в тържествената сутрешна литургия съвместно с участниците на поклоническия поход по пътя на пренасяне на мощите на Св. Йоан Рилски. Отпътуване за скалния манастир "Св. Йоан Рилски" (Пусти). Пешеходен преход, шествие до манастира, изкачване по бетонен път около 30 мин. Разглеждане на пещерата с извора и скалните стенописи, запознаване с историята на манастира, кратка служба в средновековния храм, обяд, свободно време. Пожелание посещение на Регионалния Исторически музей във Враца с най-голямото тракийско съкровище в България, открито  в с. Рогозен и "плочката от Градешница" с една от най-старите писмености в света. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: Закуска. Посещение на храм "Св. Йоан Рилски" в с. Паволче и участие в тържествена литургия по случай Илинден съвместно с участниците на поклоническия поход по по пътя на пренасяне на мощите на Св. Иван Рилски. Отпътуване за връх Околчица, посещение на паметника и на лобното място на Христо Ботев. Посещение на къща-музей "Баба Илийца". Отпътуване за Черепишки манастир. Настаняване в хотел. Участие в манастирска вечерна служба. Вечеря. Нощувка. По желание възможност за туристите да съпреживеят участие в пешеходния поклонически поход по пътя на Св. Йоан Рилски от с. Паволче до Черепишкия манастир. Прехода е лек, по равен наклонен терен, с почивки за прочитане на акатист в попътни храмове и параклис, на места с чудесни панорами към планински ридове и пролома на р. Искър.
ТРЕТИ ДЕН: Участие в тържествена манастирска литургия в Черепишкия манастир съвместно с участниците на поклоническия поход по пътя на пренасяне мощите на Св. Иван Рилски. Разглеждане на музея на Иван Вазов. Отпътуване за село Лютиброд, разглеждане на природния феномен Риталите - едни от най-интересните скални образувания в България. Посещение на средновековната крепост в гр. Мездра. Връщане във Велико Търново.
Цена 139 лв.
Цената включва: транспорт, екскурзовод, 2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери, застраховка.
Входните такси на посещаваните обекти в програмата се доплащат на място.

Брой преглеждания: 3084 Цена: 139 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Декември Януари Февруари Март
Април Май Юни Юли
Август Септември Октомври Ноември


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев