НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
КРАЛСКИТЕ МАНАСТИРИ ЖИЧА , СТУДЕНИЦА И ХРАМЪТ НА СВ. САВА В БЕЛГРАД
01-03.05.2021
Първи ден: Отпътуване от гр. Велико Търново в 00ч. По маршрут София – Калотина. Около 4:00-5:00ч минаване граница. Отпътуване към Ниш – Крушевац - Кралево за манастир Жича. Едни от най-хубавите и големи манастири в Сърбия. Манастирът Жича наподобява замък с великолепни църкви в него. Изграден е през 1205-1208г. от първия крал на Сърбия - Стефан II Неманич - Първовенчани,който е коронясан в него от първият архиепископ на сръбската църква Свети Сава, (починал в Търново, почитан за покровител на сърбите) и поставя началото на традиция за коронясване на сръбските владетели в Жича. Кралският манастир е главна резиденция и на сръбския архиепископ, и се превръща в главен духовен център на историческата област Рашка. Изграден в близък до романския стил със запазени чудесни средновековни стенописи. Заради червените и светли тухлички днес е наричан и ,,Червения манастир". Отпътуване по поречието на р.Ибър, покрай крепостта Маглич, извисяваща се високо на скалист рид до един от завоите над реката, за манастира Студеница (Успение на пресвета Богородица) Манастирът е изграден през 1190г. в живописна местност в природния парк, планината Голия, от основателя на сръбското кралство и династията на Неманичите - Стефан І . В манастирът – крепост днес има няколко храма от ХІІ-ХІІІв, единият от който е построен от крал Стефан Милутин (Свети Крал), чиито свети мощи дълъг период от време се пазят в София, почитан като покровител на града. Настаняване в хотел. Нощувка.
Втори ден: Закуска. Отпътуване за Белград. Панорамна обиколка на Белград - църквата "Св.Сава", площада на републиката със статуята на княз Михаил Обренович, Народния театър, пл. "Теразия", крепостта "Калемегдан", пл. "Никола Пашич", Скупщината - сръбския парламент, Нови Белград. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.
Трети ден: Закуска. Възможност за свободно време в центъра на града. Отпътуване за Смедерево, посещение на Смедеревската крепост. Отпътуване за България . Връщане във В.Търново

Цената включва:
- 2 нощувки със закуска
- транспорт 
- туристическа програма
- екскурзоводско обслужване
- медицинска застраховка

Цената не включва входните такси за посещаваните обекти.
Брой преглеждания: 4441 Цена: 219 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Февруари Март Април Май
Юни Юли Август Септември
Октомври Ноември Декември Януари


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев