НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
ВИНАРСКА ИЗБА "ШАТО БУРГОЗОНЕ" - ДРЕВНИЯТ АЛМУС (ГРАД ЛОМ)
24-25.10.2020

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от Велико Търново за град Оряхово. Посещение на винарска изба "Шато Бургозоне" - една от малкото български винарни, разположенa сред собствените си лозя. Капацитетът на избата е около 500 000 бутилки годишно. Избата се намира на величествената река Дунав, в близост до гр.Плевен, Враца и пещера Магура. 
Разходка в избата – разглеждане на енотеката, съдовете за ферментация и за отлежаване на виното с кратка презентация.
Дегустация на 4 Премиум вина, съчетани с вкусни хапки (сирене, кашкавал,филе Елена, ядки, домашна питка) и минерална вода. Възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

Отпътуване за град Лом. Виещата се блестяща огърлица на голямата река, старите къщи, построени в стил"късен сецесион" и "псевдо барок", с романтични островърхи кулички - всичко това придава неповторимо очарование на града. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.


ВТОРИ ДЕН: Закуска. Посещение на Историческия музей в Лом, разполагащ с отдели:  „Археология”, „България XV – XIX в.”, „Нова и най-нова история”, „Етнография” и „Художествен”. Постоянната експозиция е разположена на двата етажа на музейната сграда по теми, както следват: „Кръсто Пишурка и първите театрални представления в Лом”, „Ломска скеля (пристанище)”,„Божества и образи от Крит и Микена (къснобронзов некропол при с. Орсоя,Ломско)”, „Християнска култура през вековете (иконна живопис и църковна утвар)”, „Градски бит – края на XIX век до 40-те години на XX век”, „Лом –последните десетилетия на XIX век - 40-те години на XX век (административно устройство, икономика, занаяти и културен живот)”, „Хладно и огнестрелно оръжие”. Музеят разполага и със зала за временни изложби. В къщата на възрожденеца Димитър П. Гинин е обособена постоянна Етнографска експозиция,включваща традиционни национални костюми и обреден реквизит от зимни, пролетни и летни обреди и обичаи.

Посещение на крепостта Алмус. В североизточния край на гр. Лом, наречен Кале махала (в ъгъла между Дунав и вливащата се в него р. Лом), личат останките от кастела Алмус. 
Възможност за посещение на храмът "Успение Богородично" - архитектурен паметник на културата от 1974г. Неговото изграждане е дело на прочутия майстор Георги Новаков-Джонкар от с. Тресонче, Македония. Иконостасът е направен в началото на ХХ век. Стилът му е повлиян от руски тип икони, но се налага като завършена изработка като виенски модерен тип, характерен за градовете по Дунава от края на ХIX век. 
Свободно време за обяд. Връщане във Велико Търново.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- транспорт
- екскурзоводско обслужване
- 1 нощувка със закуска и вечеря
- медицинска застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Входни такси на посещаваните обекти
- Винарна "Шато Бургозоне" - пакет Откривател - 18лв./човек
- Исторически музей, Лом - 1лв.; пенсионери и учащи - 0,50лв.


Брой преглеждания: 1539 Цена: 107 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Май Юни Юли Август
Септември Октомври Ноември Декември
Януари Февруари Март Април


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев