НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
КРЪСТОВА ГОРА И ГАЙДАРСКО НАДСВИРВАНЕ В ГЕЛА
Кръстова Гора - Пампорово - Гела - Широка Лъка - връх Снежанка
31.07-02.08.2020
Първи ден: Отпътуване от Велико Търново. Посещение на Кръстова гора - едно от най-големите християнски средища в България, привличащо голям брой поклонници. Комплексът е с надморската му височина 1545 метра и е разположен на поляна сред красива гора. Причината Кръстова гора да привлича толкова много вярващи от цялата страна е преданието, че тук е заровена частица от Христовия кръст. Много легенди се разказват за това място и всички те са свързани с Христовия кръст и чудото на изцелението. Свободно време за разходка. Отпътуване за Пампорово. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Посещение на родното място на Орфей, място известно с чудната музика, село Гела. Освен с невероятната гледка към родопския първенец, връх Голям Перелик 2191м, Гела ще ни плени и с един от най-чудните български събори, Гайдарското надсвирване. Гайдарското надсвирване има над 100-годишна история. Популяризира автентичния родопски фолклор и запазва традицията. Най-важното условие за участниците е изпълненията да са на каба гайди. Надсвирването е с конкурсен характер и се провежда в три възрастови групи – до 14, до 20 и над 20 години. Жури определя победителя, но при колебания по отношение на първото място, се прави повторно надсвирване с допълнителна програма. Посещение на едно от най-красивите български села, Широка лъка, в типичен родопски стил. Селото е архитектурен и фолклорен резерват. Тук са съхранени музиката, песните, чановете и гайдите които огласят тесните улички и добавят още повече магия към Родопското вдъхновение.Връщане в Пампорово. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Изкачване до връх Снежанка с лифт. Върхът е с височина 1926м, а от върха му се разкрива прекрасна панорама към цялата околност. Посещение Манастир "Свети Пантелеймон", който се намира на пътя между Пампорово и Смолян. Основан е от българка мюсюлманка, която след мистично изживяване приема християнството през 1988г и се прекръства на Христина. Отпътуване за Велико Търново.

Цената включва:
- транспорт
- екскурзоводско обслужване
- 2 нощувки със закуски и вечери в Пампорово
- медицинска застраховка

Цената не включва: Входни такси за посещаваните обекти!
- лифт до кула Снежанка - 9лв.

Брой преглеждания: 463 Цена: 135 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Май Юни Юли Август
Септември Октомври Ноември Декември
Януари Февруари Март Април


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев