НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
МАГИЯТА НА ВЪЗРОЖДЕНСКА ТРЯВНА
24.07.2022

can you buy naltrexone over the counter

buy naltrexone

otc albuterol substitute

albuterol otc equivalent galcho.com
Отпътуване от В.Търново. Възможност за туристическа програма - Даскаловата къща - една от най-красивите ранно възрожденски къщи, запазени до днес. При освещаването на къщата на Гергьовден 1808 г. майсторът Димитър Ошанеца и калфата Иван Бочуковеца сключват облог и шест месеца работят великолепни тавани-слънца в двете одаи на дома. Слънцата галят и днес с лъчите си гостите в Даскаловата къща. Тук през 1963г. е открит единственият по рода си Музей на резбарското изкуство, представящ развитието на най-старата възрожденска резбарска школа – Тревненската, като се тръгне от най-ранната овчарска резба, премине се през резбата, украсяваща дървото в архитектурата на къщите, домашните иконостаси – толкова обичани и майсторски изработени от тревненци, и се стигне до дълбоката и пластична резба, с която тревненските първомайстори красят църковни иконостаси, владишки тронове.
Посещение на музей
Райковата къща - шедьовър на тревненската архитектура. През 1846 г. тревненският търговец Никола Райков поверил градежа на новата си къща на най-добрия тревненски майстор по това време – Димитър Сергьов. Той влага в градежа най-доброто от тревненската възрожденска къща, като умело вмъква нишите „а ла франга” в пространството на стаите и чардака. Експозицията представя тревненския бит от края на ХІХ и началото на ХХ век. Тук ще видите първото легло, донесено в Трявна, мебели от градския тип къща. Къщата е роден дом на първия професор по органична химия в България Пенчо Райков, който независимо от професионалните си ангажименти никога не прекъсва връзката си с родната Трявна.
Свободно време за разходка из старинните улички на град Трявна. Cтaрaтa чacт нa града e oбявeнa зa aрхитeктурeн рeзeрвaт. Освен с многото пaмeтници нa културaтa, Трявна със своите малки калдъръмени улички, музеи и работилнички на занаятчиите ще ви пренесе в атмосферата на деветнадесети век.


Цена от Павликени: 17лв

Цената включва:

- транспорт
- екскурзоводско обслужване
- медицинска застраховка

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти
Брой преглеждания: 5119 Цена: 15 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Декември Януари Февруари Март
Април Май Юни Юли
Август Септември Октомври Ноември


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев