НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
АЛПИЙСКА ЖЕЛЕЗНИЦА СЕПТЕМВРИ-БАНСКО
Септември - Банско - Байкушева мура - Добринище - църква "Св.Св.Т. Тирон и Т. Стратилат", Добърско
30.06-03.07.2022

zyloprim

zyloprim

imolope quran

imolope bivirkninger
Първи ден: Отпътуване с автобус от Велико Търново. Пристигане в град Септември. Отпътуване с единствената действаща теснолинейка в България в посока Банско. Малкото влакче осигурява петчасова незабравима екскурзия сред магическата природа на Пирин и Родопите, преминава през Разлог, Велинград, Банско и е изключително живописна туристическа атракция. Родопската теснолинейка с дължина 125км тръгва от низината на река Марица, минава през красивото скалисто дефиле на Чепинска река, достига най-голямата котловина в България – Чепинската и спира в СПА столицата на Балканите – Велинград. След нея с уникалната „осморка” достига на кота 1267 метра най-високата жп гара на Балканския полуостров – Аврамово, където среща Рила планина. Оттам се спуска в зелената долина на Места по стария римски път към Солун и достига Разложката котловина – най-висока в България. Пристигане в град Банско. Придвижване с автобуса до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Отпътуване за град Добринище с ползване на минерален басейн  в плажен комплекс "Alpha SPA and Pool". Пожелание следобяд туристическа програма в Банско- къща-музей "Никола Вапцаров", църква "Света Троица",духовно-исторически център "Паисий Хилендарски".


Трети ден: Закуска. Отпътуване в посока хижа Бъндерица  и Байкушевата мура - част от магичния свят на Пирин планина. Байкушевата мура се нарича така по името на лесовъда, който я открива и описва през 1897г - Константин Байкушев. Със своята 1300-годишна история мурата е връстник на Българската държава, най-старото иглолистно дърво в България и едно от най-старите в света. Възможност за лек пешеходен преход до хижа Вихрен. Връщане в хотела. Възможност за ползване на басейн. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска.  Отпътуване за село ДобърскоТук се намира уникална средновековна църква „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, включена в списъка на стоте национални туристически обекти и част от листата на ЮНЕСКО. Тя е построена през 1614 г., но има предположения, че годината на строителство е 1122. Поразителните стенописи и автентична архитектура на храма го причисляват към най-ценните образци на българското изкуство. Фреските, които майсторите са изографисали, са впечатляващи. Най-интересната от тях е сцената „Преображение Господне“, представяща Исус Христос като астронавт. Той отлита към небето в тяло, наподобяващо съвременна космическа ракета, от която изтича огън, както става при изстрелването на сегашните космически уреди. Връщане във Велико Търново.

Цената включва: транспорт, 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка.
Цената не включва:
- Билет за теснолинейката по маршрут Септември-Банско: за възрастни към 2020г е 6.60лв. Деца над 7 години, ученици, студенти и пенсионери могат да ползват намаление от 50% при представяне на съответната карта за намаление, издавана от БДЖ.
- Входни такси на посещаваните обекти по туристическата програма.


Забележка: 
- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологичната обстановка или блокиране на пътните участъци се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обекти или съкращаване на програмата.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
- Лица над 70 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
- Входните такси на туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
Брой преглеждания: 6545 Цена: 209 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Август Септември Октомври Ноември
Декември Януари Февруари Март
Април Май Юни Юли


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев