НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
АНТИЧНИЯТ ГРАД ПОМОРИЕ
"АКВЕ КАЛИДЕ" – о-в"СВЕТА АНАСТАСИЯ" - МУЗЕЙ НА СОЛТА - ТРАКИЙСКАТА ГРОБНИЦА В ПОМОРИЕ
03-04.07.2021
Първи ден: Отпътуване от Велико Търново. Посещение на "Акве Калиде" - мястото, събрало в себе си хилядолетна история привлича своите посетители с множество разнообразни възможности за релакс и забавления. Археологическите ценности намерени в Акве калиде са крепостните стени на древния град Терме (Термополис), римските бани от І век сл. Хр. с топъл и студен басейн, различни средновековни помещения. Те са достъпни за туристите чрез изградените модерни пасарелки, които улесняват преминаването и разглеждането им. В миналото Анхиало, известен с добива на морска сол още в древността. Данни за това има още 5 век Пр.Хр.,а до 30- те години на 20 век морска сол в България се е добивала само в Поморие. Посещение на Музея на солта - единствен в България и Балканите специализиран музей за добив на сол чрез слънчево греене. Построен е на брега на езерото и представя древната анхиалска технология за производство на морска сол. Той се състои от експозиционна зала и 20 дка действащи солници. Разполага с колекция снимки от началото на миналия век, проследяващи развитието на солодобива в района, стари топографски карти, макети и автентични соларски съоръжения и инструменти. Настаняване в хотел в района на Бургас или Поморие. Вечеря. Нощувка. 

Втори ден: Закуска. Разглеждане на тракийската куполна гробница в Поморие, паметник на културата от национално значение. Тя е била своеобразен мавзолей на богата анхиалска тракийска фамилия. Този уникален архитектурен паметник съчетава римската строителна техника с тракийската традиция и е най- късния представител на тракийските гробници по българските земи. Посещение на о-в Света Анастасия.Това е български остров в Бургаския залив в Черно море. Манастирът „Света Анастасия Фармаколитрия (Лечителка)” е единствената островна обител в България, част от която е запазена до наши дни. На острова има Лекарна, предлагащи чудодейни билки и отвари, манастирска килия от Средновековието, в която може да пренощувате, ресторант с автентични бургаски ястия по стари рецепти… и всичко това на най-романтичното място в Бургаския залив – Остров Света Анастасия. Отпътуване за Велико Търново.
ЦЕНА: 89лв
Цената включва
: транспорт , застраховка , екскурзоводско обслужване,1 нощувка с вечеря и закуска.
Цената  НЕ включва входните такси на посещаваните обекти!
- Музей на солта - възрастни - 2лв, учащи и пенсионери - 1лв;
- Музейна експозиция "Банята на Сюлейман Великолепни" - Аква Калиде - възрастни 6лв; учащи и пенсионери - 3 лв;
- Корабче до о-в Св.Анастасия - възрастен - 12лв, ученици и пенсионери - 10лв, дете до 7г - безплатно.
-Тракийска куполна гробница в Поморие -възрастен - 2лв, ученици и пенсионери - 1лв.

Забележка:
- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеорологична обстановка или блокиране на пътни участъци е възможна промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
- Туроператорът си запазва правото да променя изпълнението на програмата.
- Лица над 70 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпило застрахователно събитие.
- Входните такси на туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
Брой преглеждания: 5111 Цена: 89 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Юни Юли Август Септември
Октомври Ноември Декември Януари
Февруари Март Април Май


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев