НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
РИЛСКИ МАНАСТИР - БАНСКО - РУПИТЕ - РОЖЕНСКИ МАНАСТИР - МЕЛНИК
22-24.09.2022 07-09.10.2022
Първи ден: Отпътуване от град Велико Търново. Посещение на Рилски манастир, който е основан през 10 век и е един от най-значимите културни паметници и символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Пристигане в град Банско. Настаняване в хотел. Вечеря.

Втори ден: Закуска. Посещение на местността Рупите и храм-паметника „Света Петка Българска. Рупите е защитена местност, разположена на около 10 км от Петрич в източното подножие на изгасналия вулкан Кожух планина. Възвишението е изградено от вулканични скали. Защитената местност Рупите е известна с лечебните си минерални извори с температура 74°C. В местността Рупите се намира храм-паметникът „Св. Петка Българска”, построен през 1994 г. Местността е известна преди всичко като място, свързано с пророчицата Ванга, и с това привлича хиляди поклонници и туристи. Посещение на Роженски манастир - един от малкото средновековни български манастира, сравнително добре запазени и до днес. Отпътуване за Мелник. Разходка из най-малкия град в България. Посещение на „Кордопулова къща” - възрожденска къща, в която е уредена експозиция на мелнишка изба, издълбана във вид на тунел в скалата, с експонирани в нея огромни бъчви за съхраняване на мелнишко вино. Връщане в хотела в Банско. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Туристическа програма в град Банско - родната къща - музей на Н.Й.Вапцаров, паметника на Паисий Хилендарски и духовно - историческия център с името на автора на История славянобългарска , посещение на църквата " Св. Троица ''с часовниковата кула на града от 1835 г.. Отпътуване за град Велико Търново през Юндола. Посещение на езерото Клептуза - свободно време за обяд. Пристигане във Велико Търново вечерта.

Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка, 2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти

Брой преглеждания: 7013 Цена: 159 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Август Септември Октомври Ноември
Декември Януари Февруари Март
Април Май Юни Юли


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев