НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
ПРЕЗ ЛУДОГОРИЕТО И ДЕЛИОРМАН ДО ДУНАВА
Разград - Дулово - Силистра - Тутракан - Русе - Винарски комплекс „Седем поколения" (с.Мечка)
14-16.05.2021
Първи ден: Отпътуване от Велико Търново в 7:00ч към гр.Разград. Посещение на историко - археологически резерват Абритус, който е основан в края на І в. н.е. като римски военен лагер върху руините на старо тракийско селище и се е разраснал до един от най-големите градски центрове в Долна Мизия – римската провинция, разположена на територията на днешна Северна България. Свободно време в гр.Разград. Отпътуване за гр.Силистра. Посещение на Римската гробница. Силистренската гробница е уникална с това, че за разлика от други гробници, всичките й стени и таванът са изцяло изрисувани. Те сред най-известните, най-проучваните и най-дискутираните паметници на късноантичното изкуство в България и на Балканите Същевременно е най-известният в страната и чужбина античен паметник на Дуросторум-Силистра. Смята се за емблематично творение на късноантичната цивилизация от средата на ІV в. и е включена във всички енциклопедии и монографии, посветени на късноантичното изкуство. Затова е включена в списъка на паметниците на културата с национално значение. Нощувка в хотел в гр.Силистра. Вечеря.

Втори ден: Закуска. Разглеждане на Археологическия музей. Експозицията включва паметници от праисторическата, антична и средновековна епохи. Праисторическата колекция съдържа уникални експонати, като съкровището от медни брадви и тесли от V хил. пр. Хр, съкровището от бронзовите сърпове и брадви от II хил. пр. Хр. Свободно време. Посещение на резерват "Сребърна". В езерото гнездят над 220 вида птици, сред които много редки и застрашени от изчезване като къдроглавия пеликан, малкия корморан и блестящия ибис. Отпътуване за гр. Тутракан. Посещение на античната крепост "Трансмариска". Името и означава "отвъд блатата"  и е построена в края на III-ти век от император Диоклетиан. Тя е обявена за паметник на културата с национално значение. Посещение на музей "Дунавски риболов и лодкостроене". В музея са представени оригионални риболовни уреди от древността и използвани в съвремието уреди и съоръжения. Показани са оригинални въдици от кост и мед, харпуни, глинени тежести за рибарски мрежи, железни сапкъни, кърмаци, различни видове мрежи, изработвани от растителни влакна от тутракански рибари. Разходка в рибарската махала с възможност да опитаме вкусна рибена чорба. Отпътуване за гр. Русе. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Посещение на римската крепост "Сексагинта Приста", чието име се превежда като "Пристанище на 60-те кораба". Кастелът получава името си във връзка със събитията от края на I в., а именно дакийските войни на император Домициан (85 - 89 г.). Показан е надпис от времето на император Траян, с името кастела, запазени са петдесет метра от северната крепостна стена, казармени и търговски помещения. Разглеждане на Къщата на Калиопа - една от най-красивите къщи в Русе, построена през 1864 г. на самия бряг на Дунав. Днес в нея се помещава Музеят на градския бит - първият музей представящ буржоазната култура в България. Свободно време в гр. Русе. Отпътуване за Винарски комплекс "Седем поколения", който се намира в село Мечка. Възможност за дегустация на различни сортове вина. Отпътуване за Велико Търново.

Цената включва: 1 нощувка със закуска и вечеря в гр. Силистра , 1 нощувка със закуска и вечеря в гр. Русе, транспорт, застраховка, екскурзоводско обслужване.

ЦЕНА ОТ ГАБРОВО: 145лв.

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти!
- Музей "Дунавски риболов и лодкостроене" - 2лв., за пенисонери и ученица - 1 лв.
- Меджиди табия - 2 лв., ученици 1 лв.
- Исторически музей - 2 лв., ученици, студенти и пенсионери - 1лв.

Забележка:
- При възникване на извънредни проблеми в пътната или метеоролигчната обстановка или блокиране на пътни участъщи е възможна промяна на програмата. В тези случаи е възможно замяна на обект или съкращаване на програмата.
- Туроператорът си запазва правото да промена последователността на изпълнение на програмта.
- Лица над 70 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
- Входните такси на туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмта. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туриститя заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
Брой преглеждания: 5199 Цена: 139 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Май Юни Юли Август
Септември Октомври Ноември Декември
Януари Февруари Март Април


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев