НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
НА ГОСТИ В ДОМА НА ДОБРОТО И КУПОН НА ЯЗОВИР ЖРЕБЧЕВО
Нова Загора - с. Коньово (Дом на Доброто) - язовир Жребчево - Потопената Църква
22-23.05.2021
Първи ден: Отпътуване от гр. Велико Търново за гр. Нова Загора. Посещение на Мемориален комплекс "Дом на доброто". Той е изграден в памет на Дядо Влайчо – Ясновидецът от Коньово, открит през 2019г в деня на Успение Богородично - 15-ти август в родното му село. Влайчо Желев, или Дядо Влайчо е роден на 15 август 1894г в село Коньово, Сливенско. Наричат го "Пророка на народа" или Безсребреник, защото не вземал пари за добрините, които правел приживе, помагайки на болни и хора в нужда. Мнозина смятат, че неговата дарба е сравнима с тази на Ванга или дори по-силна. Посещение на Историческия музей в гр. Нова Загора. Той е рожба на ентусиазма на основателите на археологическо дружество "Загорие" от 1921 г., които си поставят за цел събирането, съхраняването и опазването на старините в Новозагорско. Той е резултат и от неуморната дейност на учителя по история Никола Стефанов Койчев, посветил целия си живот на неговото изграждане. Днес музеят на град Нова Загора предлага на посетителите си една огромна колекция от антични, праисторически и средновековни предмети. Свободно време в центъра на града. Отпътуване за язовир Жребчево. Настаняване в хотел на брега на язовира. Вечеря с включена жива музика. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Посещение на църквата „Свети Иван Рилски“, също наричана и Потопената църква. Тя се намира в село Запалня, което е потопено през 1965 г. при изграждането на язовир Жребчево. Църквата е единствената останка от селото. Храмът е носил името на българския светия Иван Рилски. Прибиране във гр. Велико Търново.

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, нощувка със закуска и вечеря и жива музика, медицинска застраховка, екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: Входни такси за посещаваните обекти!
- Исторически музей, Нова Загора - 2лв./работещи, 1лв./пенсионери
Брой преглеждания: 788 Цена: 75 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Юни Юли Август Септември
Октомври Ноември Декември Януари
Февруари Март Април Май


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев