НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
СОФИЯ И СОФИЙСКИЯТ ЧУДОТВОРЕЦ СВ. СЕРАФИМ
Руската църква "Св. Николай" - базиликата "Св. София" - катердален храм "Св. Александър Невски"
15.05.2021 18.09.2021
Отпътуване от Велико Търново за София. Посещение на руската църква „Св. Николай”. Построена е в периода 1907 – 1914 г. по проект на руския архитект М. Преображенски по инициатива на руското посолство и върху негов парцел.В криптата на храма е гробът на св. Серафим Софийски Чудотворец.
Посещение на базиликата „Св. София”. Църквата е построена вероятно в началото на VI в. върху останките от раннохристиянски гробници от II-IVв. и руините на две по-ранни църкви от IV-Vв. Там вероятно са били някои от заседанията на Сердикийския събор (334-344 г.), в който е участвал и св. Атанасий Велики. След османското нашествие базиликата е превърната в джамия — издигнати са минарета и са унищожени уникалните стенописи. Под настоящата базилика „Света София” са експонирани гробни съоръжения от източния некропол на античния град Сердика и останките от три по-ранни църкви.
Разглеждане на патриаршеския катедрален храм „Св. Александър Невски”. Храмът е считан за символ на българската столица. Намира се в центъра на София, на едноименния площад, а отблясъкът на златните му кубета привлича погледа от километри разстояние. Построен в чест на руския император Александър II, наричан още „Цар Освободител”, чиято армия през 1878 г. освобождава България от петвековното османско владичество. В подземието на храма се намира Криптата – с иконна сбирка, където могат да се видят шедьоври на иконописното изкуство.
Връщане във Велико Търново.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
- транспорт
- екскурзоводско обслужване
- медицинска застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Входни такси на посешаваните обекти!

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:
Свети Серафим Софийски и Богучарски Чудотворец, „дядото на цяла България“, „надеждата на вярващите“ е роден през 1881 г. в Рязан (Русия). През 1921 г. е назначен за настоятел на руската църква „Св. Николай Чудотворец“ в София и така свързва живота си завинаги с България. Умира през 1950 г. и е погребан в криптата на Руската църква. „Ако имам дръзновение пред Господа, няма да ви оставя. А вие ми пишете писма“ казва св. владика Серафим приживе и така се поставя началото на традицията хората да оставят писмо с молбата си в кутия до гроба. Потокът от хора, търсещи неговата помощ, не спира както и хилядите чудеса, далеч преди канонизацията му през 2016 г. Много студенти идват при гроба на владиката за застъпничество преди тежки изпити, стотици са изцеленията, родените деца, разрешените тежки житейски проблеми след молитва при гроба на св. Владика Серафим.
Брой преглеждания: 565 Цена: 37 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Май Юни Юли Август
Септември Октомври Ноември Декември
Януари Февруари Март Април


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев