НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
Емблема ЕКСКУРЗИИ
В България
В чужбина
Еднодневни
Самолетни
Емблема ПОЧИВКИ
В България
В чужбина
Емблема ЗА УЧЕНИЦИ
Зелени училища
Сини училища
Ученически екскурзии
Партита, шоу програми
Емблема ПРАЗНИЦИ
В България
В чужбина
Емблема САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Редовни полети
Чартърни полети
Емблема СЕМИНАРЕН ТУРИЗЪМ
Пътуващи семинари
Тиймбилдинг
Обучения и квалификации
ГРАДЪТ НА МАКЕДОНСКИТЕ ЦАРЕ ХЕРАКЛЕЯ СИНТИКА – ПЕТРИЧ - САНДАНСКИ
Хераклея Синтика - Рупите – Домът на Ванга в Петрич - Сандански - Драгалевски манастир "Успение Богородично" - хижа Алеко
02-03.07.2022

Първи ден: Отпътуване от Велико Търново в посока археологически обект Хераклея Синтика. Нозете на траки, гърци, римляни, илири, келти и египтяни пристъпвали по мраморните плочи на градския площад. Обектът е на територията на община Петрич в землището на Рупите и близо до изгасналия вулкан Кожух. Неговите земи се населявали най-напред от тракийското племе синти (1300 - 1200 г. пр. Христа), които дали и името на града. А когато македонския владетел Филип Втори превзел Синтика, прибавил и Херакъл към наименованието, тъй като вярвал, че родословието му произлизало от митичния герой. Градът е един от най - големите керамични центрове в тази част на Балканите. Разходка и в местността Рупите, магично място на прочицата Ванга, наситено с космическа и целебна енергия. Посещение на къщата – музей „Ванга” – в нея са изложени над 3000 предмета дрехи, лични вещи, снимки, подаръци от хора, на които Ванга е помагала приживе с предсказанията си. Настаняване в хотел в Петрич или Сандански. Вечеря и нощувка.


Втори ден: 
Закуска. Отпътуване към Драгалевския манастир, известен още и с предишното си име "Св. Богородица Витошка". Той се намира в полите на Витоша, до Драгалевска река и е основан от цар Йоан Александър като ставропигиален. През 14 -17 век е активно книжовно средище и има водещо място сред манастирите от т. нар. Софийска Света гора. Неслучайно коронясан като "царски манастир" в залеза на Второто българско царство е сред четиринадесетте манастири от Софийската Мала Света гора. Усилено преследван от турските власти и едновременно неспиращ да пропагандира идеята си за Свободна България, Левски многократно намира убежище зад дебелите стени на манастира. Духовно средище и част от дейността на Софийската книжовна школа той е място със забележителни по качества стенописи и се превръща в паметник на културата от световно значение. Отпътуване за хижа Алеко с надморска височина 1810 метра, която може би е най-известната хижа в България. Свободно време за обяд и кафе. Връщане във Велико Търново. 

Цена: 139лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- транспорт
- екскурзоводско облсужване
- 1 нощувка със закуска и вечеря
- медицинска застраховка


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Входни такси напосещаваните обекти!
- Хераклея Синтика - 1 лв.

- Kъща музей Ванга 2лв., ученици и пенсионери – 1лв.


Брой преглеждания: 1642 Цена: 139 лв.
: :

Календар
за следващите 12 месеца
Декември Януари Февруари Март
Април Май Юни Юли
Август Септември Октомври Ноември


Сайтът е направен
от Чавдар Марчев